Свръхактивният пикочен мехур не трябва да води до кожни проблеми

От Брайън П. Дънли, 1 септември 2020 г. Вижте всички

Когато повечето хора мислят за инциденти с пикочния мехур, умът им вероятно прескача на малки деца по време на тренировка за гърне или възрастни хора с проблеми като стрес или настоятелна инконтиненция. Този проблем обаче не е само територията на много млади и https://harmoniqhealth.com/bg/ много стари. Вземете например кикотене на инконтиненция.

„Инконтиненцията на кикот е неволно намокряне по време на кикот или смях, което обикновено се наблюдава при млади момичета“, казва д -р Courtenay Moore, уролог от Института по урология и бъбреци Glickman в клиниката в Кливланд. „Изтичането обикновено е голям обем, често равен на пълно изпразване на пикочния мехур. ”

Състоянието обикновено се появява при момичета под 18 години, често около 10 до 12 години, но експертите не са сигурни защо. „Причините са неясни“, казва д -р Елизабет Кавалер, директор по урогинекология в болница Lenox Hill в Ню Йорк. „Въпреки това може да е свързано с непълно развит сфинктер на урината“, кръговият мускул, който обгражда уретрата.

В повечето случаи момичетата просто ще растат от хихикаща инконтиненция. Но докато те преминават през това, това може да бъде много смущаващо както за тях, така и за родителите, загрижени за здравето на децата си.

Как родителите могат да помогнат на момичетата да се справят

„Страхът от загуба на контрол върху функцията на пикочния мехур може да бъде много смущаващ за едно дете“, казва Лейн С. Палмър, д -р, началник на детската урология в Детския медицински център Коен в Ню Хайд Парк, Ню Йорк „Унижение от връстниците или страх от такива унижението поради мокри дрехи и миризма може да доведе до отвращение и да попречи на социалната интеграция. Това може да понижи самочувствието на детето. ”

Има обаче стъпки, които родителите могат да предприемат, за да помогнат на децата си по -добре да се справят с този проблем с пикочния мехур, както психически, така и физически. На първо място е важно да се обърне внимание на емоционалните притеснения на вашето дете. Продължавайте да подчертавате, че този тип инцидент е извън нейния контрол и че изобщо не е по нейна вина. Също така се уверете, че младите момичета осъзнават, че не са сами в проблеми с контрола на пикочния мехур.

Има и някои проактивни физически стъпки, които родителите също могат да предприемат. Когато е възможно, децата трябва да изпразнят пикочния си мехур преди дейности, при които е вероятно да се кикоти, като събиране с приятели и каране в училищния автобус. Те също трябва да избягват да пият кофеинови напитки, които могат да раздразнят пикочния мехур.

Говорете с лекаря на детето си, ако тези стъпки не са ефективни. Налични са и други техники, които могат да помогнат на момичетата да осъзнаят по -добре тялото си. „Обучението с биофидбек или тазовото дъно може да бъде много ефективно лечение за хихикаща инконтиненция“, казва д -р Палмър. „Първо, децата се учат да определят мускулите, отговорни за поддържането им сухи. След това те се научават да укрепват тези мускули и да свиват тези мускули много бързо и ефективно, когато пикочният мехур започне да се изпразва в неподходящи ситуации. ”

В крайна сметка хихикащата инконтиненция трябва да се реши сама, но междувременно тези прости стъпки могат да улеснят живота на всеки.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в инконтиненцията

Ум над пикочния мехур: Може ли медитацията за внимателност да помогне на хората с инконтиненция?

Изследванията показват, че когато се практикува правилно, медитацията за съзнание намалява честотата и спешността на свръхактивните епизоди на пикочния мехур.

От Мат Зайдхолц, 28 август 2019 г.

5 нови устройства, които могат да ви помогнат да управлявате свръхактивния пикочен мехур

Ако поведенческата терапия или лекарствата се провалят, тези нови технологии дават на хората с OAB повече възможности за грижи.

От Мат Зайдхолц, 14 март 2019 г.

Постоянно желание за уриниране? Съвети за естествено управление на OAB

До 17 ноември 2017 г.

Проблем с пикочния мехур? Топ 10 мита за свръхактивния пикочен мехур

До 17 ноември 2017 г.

Физикална терапия за свръхактивен пикочен мехур

До 14 ноември 2017 г.

9 доказани лечения за свръхактивен пикочен мехур

До 14 ноември 2017 г.

Работа чрез инконтиненция върху работата

Свръхактивен пикочен мехур никога не е удобен, но може да бъде особено неудобен, когато сте на работа. Тези съвети ще ви помогнат да покажете уринарна инконтиненция. . .

От Бет У. Оренщайн, 14 септември 2015 г.

Навсякъде с инконтиненция

Не позволявайте на инконтиненцията да ви задържи на закрито. С правилните съвети и трикове за управление на инконтиненцията можете да се отдадете на забавление на открито с приятели и. . .

От Уайът Майърс, 8 юли 2013 г.

Връзката между уринарна инконтиненция и депресия

Проблемите с пикочния мехур могат да повлияят на емоционалното ви здраве, независимо от причината. Но лечението на уринарна инконтиненция може да помогне за облекчаване на симптомите на депресия. . .

От Jeanie Lerche Davis 11 януари 2013 г.

Инжекции с ботокс: Възможност за спешна инконтиненция?

До 9 октомври 2012 г. «

Свръхактивният пикочен мехур може да бъде смущаващо и разстройващо състояние, но също така може да доведе до известен дискомфорт поради кожни обриви, причинени от излагане на урина.

Урината се създава от бъбреците, тъй като те филтрират примесите от тялото и може да раздразни кожата след продължително излагане. Микробите, които обикновено живеят по кожата в гениталната област, могат да трансформират някои вещества в урината в амоняк, който е много груб по кожата.

Урината също може да повлияе на нивото на рН, което прави кожата ви по -податлива на атака от гъбички или дрожди. Хората с проблеми с инконтиненцията често развиват гъбични инфекции, сърбеж или други видове гъбични инфекции.

Свръхактивен пикочен мехур също може да доведе до ожулване на кожата, тъй като мократа кожа се трие по кърпата по бельо, еластичните или лентови закопчалки в памперсите за възрастни или пластмасата в краката.

Почистване на кожата след изтичане на урина

Най -важното нещо, което трябва да запомните, е да почистите добре кожата веднага след изтичане на урина. Ето няколко съвета за почистване, за да предотвратите кожен обрив:

Използвайте мек сапун и топла вода, за да измиете кожата без урина. Изплакнете добре, за да предотвратите обриви или суха кожа, причинена от остатъци от сапун. Подсушете кожата с кърпа. По -скоро потупвайте, отколкото търкайте, за да избегнете триене на кожата сурова. Честото измиване със сапун и вода може да изсуши кожата или да я раздразни. Ако това се случва с вас, може да помислите да използвате кърпички за еднократна употреба или почистващи препарати за перинеума (гениталната област). Тези продукти съдържат меки антисептици и почистващи агенти, по -меки за кожата от тези в сапун и не изискват изплакване. Някои почистващи препарати за перинеума също са балансирани с рН за кожата и съдържат антимикробни средства за унищожаване на вредните бактерии.

Когато избирате почистващо средство, трябва да избягвате продукти, които съдържат аромати или алкохол, защото те могат да раздразнят или изсушат кожата.

Продукти за грижа за кожата и свръхактивен пикочен мехур

Ако в крайна сметка почиствате кожата си толкова често, че я изсушавате или я дразните, използвайте овлажнител. Овлажнителите запечатват съществуващата влага или добавят влага към кожата и се предлагат в кремове, лосиони или пасти.

Ако изпитвате чести свръхактивни инциденти на пикочния мехур и е вероятно да бъде мокър за дълги периоди от време, може да помислите за използване на уплътнител за кожа или бариера за влага на урината. Някои са кремове или мехлеми, съдържащи съставки като ланолин или вазелин, които образуват защитна бариера върху кожата.

Има и спрейове или кърпи, които покриват кожата с прозрачен защитен филм, но позволяват въздушен поток. Не забравяйте, че все още трябва да почиствате кожата след инконтиненция, дори когато използвате тези продукти. Просто нанесете отново бариерата си за влага след почистване и подсушаване на кожата.

И накрая, съществуват редица продукти за лечение на съществуващи кожни обриви:

Кремът с хидрокортизон може да се използва от време на време, за да успокои раздразнената кожа. Следвайте препоръките на Вашия лекар за употреба. Хората с обриви от гъбична инфекция (това може да се появи като яркочервени кожни участъци с околни подутини) могат да закупят кремове без рецепта, които ще лекуват тези инфекции, но трябва да се консултирате с Вашия лекар, преди да ги използвате. Можете също така да обмислите използването на противогъбичен прах, ако установите, че кожата ви е постоянно влажна. Това може да помогне за абсорбиране на влага, както и за предотвратяване на гъбични и гъбични инфекции.

Свръхактивният пикочен мехур не трябва да води до кожни проблеми. Бъдете готови да почистите, овлажните и защитите кожата си – и посетете Вашия лекар, ако се развият обриви или други кожни раздразнения.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в инконтиненцията

Ум над пикочния мехур: Може ли медитацията за внимателност да помогне на хората с инконтиненция?

Изследванията показват, че когато се практикува правилно, медитацията за съзнание намалява честотата и спешността на свръхактивните епизоди на пикочния мехур.

От Мат Зайдхолц, 28 август 2019 г.

5 нови устройства, които могат да ви помогнат да управлявате свръхактивния пикочен мехур

Ако поведенческата терапия или лекарствата се провалят, тези нови технологии дават на хората с OAB повече възможности за грижи.

От Мат Зайдхолц, 14 март 2019 г.

Постоянно желание за уриниране? Съвети за естествено управление на OAB

До 17 ноември 2017 г.

Проблем с пикочния мехур? Топ 10 мита за свръхактивния пикочен мехур

До 17 ноември 2017 г.

Физикална терапия за свръхактивен пикочен мехур

До 14 ноември 2017 г.

9 доказани лечения за свръхактивен пикочен мехур

До 14 ноември 2017 г.

Работа чрез инконтиненция върху работата

Свръхактивен пикочен мехур никога не е удобен, но може да бъде особено неудобен, когато сте на работа. Тези съвети ще ви помогнат да покажете уринарна инконтиненция. . .

От Бет У. Оренщайн, 14 септември 2015 г.

Навсякъде с инконтиненция

Не позволявайте на инконтиненцията да ви задържи на закрито. С правилните съвети и трикове за управление на инконтиненцията можете да се отдадете на забавление на открито с приятели и. . .

От Уайът Майърс, 8 юли 2013 г.

Връзката между уринарна инконтиненция и депресия

Проблемите с пикочния мехур могат да повлияят на емоционалното ви здраве, независимо от причината. Но лечението на уринарна инконтиненция може да помогне за облекчаване на симптомите на депресия. . .

От Jeanie Lerche Davis 11 януари 2013 г.

Инжекции с ботокс: Възможност за спешна инконтиненция?

До 9 октомври 2012 г. «

Инцидентите с гърне са част от израстването на всяко дете и повечето детски напикавания ще изчезнат сами, когато детето порасне. Но как да разберете разликата между дете, което просто се учи как да контролира пикочния мехур, и истинската инконтиненция при децата?

Отчасти това зависи от възрастта на детето, но също така е свързано с това, което всъщност причинява уринарна инконтиненция, казва д -р Антъни Атала, говорител на Американската урологична асоциация и директор на Института за регенеративна медицина към Университета Wake Forest Baptist Medical Център в Уинстън-Салем, Северна Каролина

Уринарна инконтиненция: Връзката на мозъка

Дали детето ви може да контролира пикочния си мехур, е свързано с нервната му система. Докато зрее нервната система, мозъкът на детето е в състояние да получава съобщения, че пикочният й мехур се пълни. Вместо да позволи на пикочния мехур да се изпразни сам, както при бебетата, мозъкът изпраща съобщение до пикочния мехур да не се изпразва, докато детето не е готово, давайки му шанс да отиде до банята.

До петгодишна възраст около 90 процента от децата са в състояние да преминат през деня и нощта, без да изпитват уринарна инконтиненция. До 10 -годишна възраст само около 5 % от децата имат проблеми с пикочния мехур, а до 18 -годишна възраст този брой намалява до 1 %.

Какво стои зад дневната инконтиненция при децата

Тъй като нервната система на детето узрява, някои неща могат да попречат на дресировката. Ето какво може да допринесе за инциденти през деня:

Потискане на желанието да се тръгне. Най -честата причина за инконтиненция през деня при децата е, че детето се разсейва от това, което прави и потиска желанието да използва тоалетната. Свръхактивен пикочен мехур. Понякога едно дете може да задържи пикочния мехур толкова много, че да упражнява мускулите и да направи пикочния мехур по -силен, което не е добре за пикочната система. Пикочният мехур може да стане толкова силен, че да овладее мускулите около уретрата (тръбата, която изпразва пикочния мехур) и уретрата не може да задържи урината. Инфекция на пикочните пътища (UTI). По -често при момичета, ИПП могат да причинят и свръхактивен пикочен мехур.

Какво се крие зад нощното напикаване

Преодоляването на нощта без инцидент може да отнеме малко повече време, отколкото дневната инконтиненция. По -често децата намокрят леглото след петгодишна възраст, отколкото те да имат инциденти през деня. Ето какво може да се случи, ако детето ви изпитва нощно напикаване:

Това е в гените. Ако и двамата родители са преживели нощно напикаване, детето има 80 % шанс да има проблеми да остане сухо през нощта. Дълбок сън. Нощната инконтиненция е свързана и с това, че едно дете спи дълбоко. По -малък пикочен мехур. Пикочният мехур на вашето дете може просто да е по -малък от другите деца на нейната възраст, което улеснява пикочния мехур да се напълни и да се прелее. Задържане на течности. Децата, които намокрят леглото, са склонни да задържат повече течности от другите деца, казва д -р Атала. Телата ни задържат течност за нашите органи, като сърцето ни. Но когато легнете, сърцето ви не трябва да работи толкова усилено и тялото ви се освобождава от излишната течност. Децата, които са по -активни през деня, задържат повече течности от децата, които не са толкова активни. Вътрешната аларма все още се развива. Всички ние имаме вътрешна аларма, която ни събужда, когато пикочният ни мехур трябва да се изпразни. Алармата става по -силна, когато детето порасне. Хормоните не намаляват нивата на урината. Антидиуретичният хормон се освобождава през нощта, за да забави производството на урина, но някои деца може да не произвеждат достатъчно хормон, за да останат сухи, докато спят. Тревожност. Тревожността и стресовите събития, като например новородено бебе или сестра, могат да накарат детето да отнеме по -дълго време, за да тренира гърне през нощта или да накарат дете, което вече е обучено, да започне да има проблеми с пикочния мехур. Сънна апнея. Ако тя има проблеми с дишането през нощта поради възпаление или уголемяване на сливиците или аденоидите, това може да причини нощна инконтиненция. Често лечението на сънна апнея също може да помогне за поддържането й суха. Физически проблеми. Само за малък брой деца причината за нощната инконтиненция може да бъде запушване на пикочния мехур или уретрата. При деца със спина бифида, вроден дефект на гръбначния мозък, увреждането на нервите може да доведе и до намокряне в леглото.

Как да се лекува инконтиненция при деца

За щастие, проблемите с пикочния мехур са склонни да изчезнат сами – ако им дадете време. Ето какво можете да направите междувременно:

Планирайте посещенията на гърне. Ако детето ви потиска желанието да ходи през деня, Атала препоръчва да водите детето си до тоалетната на всеки два часа. За да предотвратите намокряне в леглото, накарайте детето си да легне, за да прочете книга, за да помогне за мобилизирането на течността, и след това да я накара да стане, за да използва банята, преди да заспи. Също така ограничете количеството течност, която пие през нощта. Нулирайте часовника. Ако детето ви има свръхактивен пикочен мехур, лекарят може да предпише лекарства, които ще помогнат за връщане на пикочния мехур по график. Помислете за „мокра аларма. ”Можете да използвате мокра аларма или аларма за влага, при която детето ви носи подложка в пижамата си, която се свързва с аларма, която се включва веднага щом има влага. Може да помогне на детето ви да се научи да се събужда, преди да намокри леглото. Мокрите аларми работят най -добре за деца, които вече се събуждат сухи няколко нощи в седмицата и които не спят дълбоко, казва Атала.

Свръхактивният пикочен мехур не трябва да води до кожни проблеми

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies